βρες τα αθλητικά σου παπούτσια από 30059 σχέδια και 1349 μάρκες

όλα τα Αθλητικά Παπούτσια σε ενα site

Πως να διαλέξετε Αθλητικά Παπούτσια

Δημοσίευση 05-12-2013 στη κατηγορια:
Tags:,

Η επιλογή σωστών αθλητικών παπουτσιών που ταιριάζουν σωστά στα πόδια μας μπορεί να βελτιώσουν την απόδοση μας και να γίνει πρόληψη τραυματισμών. Ακολουθήστε τους  παρακάτω κανόνες για την αγορά των σωστών παπουτσιών:

 • Δοκιμάστε τα αθλητικά παπούτσια που θέλετε να αγοράσετε, μετά από προπόνηση που τα  πόδια σας θα είναι “πρησμένα”.
 • Να φοράτε τον ίδιο τύπο κάλτσας που φοράτε όταν αθλείστε.
 • Όταν φοράτε τα  παπούτσια, πρέπει να μπορείτε να κουνάτε ελεύθερα όλα τα δάχτυλα των ποδιών σας.
 • Τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα από την αρχή, δεν πρόκειται να “ανοίξουν” με το καιρό όπως τα ρούχα.
 • Περπατήστε ή τρέξτε  για να ελέγξετε πόσο άνετα είναι.
 • Πρέπει το παπούτσι να εφαρμόζει σωστά στη φτέρνα ώστε να μην γλιστράει όταν περπατάτε.
 • Αν κάνετε κάποιο άθλημα περισσότερες από 3 φορές τη βδομάδα θα πρέπει να πάρετε παπούτσια ειδικά για το συγκεκριμένο άθλημα

 

αθλητικά παπούτσια χωρίζονται σε κατηγορίες για  τρέξιμο, προπόνηση και περπάτημα. Σε αυτές τις κατηγορίες περιλαμβάνονται παπούτσια για τζόκινγκ , πεζοπορία και άσκηση . Για περπάτημα επιλέξτε  άνετα και μαλακά παπούτσια με  καλή απορρόφηση κραδασμών και  λείο πέλμα. Για παπούτσια για  τζόκινγκ επιλέξτε με  απορρόφηση κραδασμών, ευελιξία, έλεγχο και σταθερότητα καθώς και με καλή πρόσφυση.

Η κατηγορία “court sports” περιλαμβάνει παπούτσια για τένις, μπάσκετ και βόλεϊ. Στα συγκεκριμένα αθλήματα υπάρχει έντονη μπρος-πίσω και πλάγια κίνηση που επιβαρύνει αρκετά τα παπούτσια και για αυτό θα πρέπει να επιλέξουμε αρκετά ανθεκτικά παπούτσια για τα συγκεκριμένα σπορτ.

Η κατηγορία “Field sports” περιλαμβάνει παπούτσια για ποδόσφαιρο και μπέιζμπολ τα οποία συνήθως έχουν καρφιά. Τα “καρφιά” ποικίλουν αναλόγως το άθλημα, αλλά γενικά υπάρχουν μόνιμα ή ή αποσπώμενα καρφιά.

Η κατηγορία χειμερινά σπορ περιλαμβάνει υποδήματα για καλλιτεχνικό πατινάζ, χόκεϊ επί πάγου, αλπικό σκι και σκι αντοχής. Το κλειδί για τα παπούτσια για χειμερινά αθλήματα είναι η του να παρέχουν άφθονη στήριξη στον αστράγαλο και να κρατάνε ζεστά τα πόδια.

Αθλητικά παπούτσια Στίβου . Λόγω της ιδιαιτερότητας των επιμέρους δρομείς, οι εταιρείες παράγουν πάρα πολλά μοντέλα για διάφορους τύπους ποδιών και τύπο εκπαίδευσης. Θα είναι καλό να ρωτάτε τον προπονητή σας για να σας προτείνει το κατάλληλο ζευγάρι.

Ειδικά σπορ. Περιλαμβάνει παπούτσια για γκολφ, χορό και ποδηλασία.

Υπαίθρια σπορ. Περιλαμβάνει παπούτσια που χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως το κυνήγι και το ψάρεμα.

Μάθετε ποια αθλητικά παπούτσια χρειάζεστε

Αν ασχολείστε με κάποιο άθλημα τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, είναι αναγκαίο να έχετε παπούτσια για το συγκεκριμένο άθλημα. Μετά από 500 – 800 χιλιόμετρα τρέξιμο ή 300 ώρες αερόβια δραστηριότητα, η σόλα έχει υποστεί αρκετή φθορά και θα πρέπει να αλλάξετε ζευγάρι.

Επιλογές

Τα τελευταία  25 χρόνια υπάρχει ραγδαία εξέλιξη στην κατασκευή των αθλητικών παπουτσιών. Το 1960 υπήρχε μόνο μια επιλογή, τα sneakers  για όλες τις χρήσεις. Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές από δεκάδες μάρκες με παπούτσια ειδικά σχεδιασμένα για κάθε άθλημα και δραστηριότητα.

Σίγουρα θα αισθάνεστε μπερδεμένοι από τις τόσες επιλογές που έχετε και τα τόσα νέα μοντέλα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο με νέα σχέδια και χαρακτηριστικά. Στις διαφημίσεις παρουσιάζονται όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, αλλά δε σας προσφέρουν πληροφορίες για το ποια παπούτσια ταιριάζουν στα πόδια σας. Τα μοντέλα μιας μόνο εταιρείας δε μπορούνε να καλύψουν όλες τα sport, και ανάλογα με τι ασχολείστε θα πρέπει να επιλέξετε και την κατάλληλη εταιρεία.

Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό παπούτσι για εσάς που θα σας βοηθήσει να απολαύσετε το  σπορ που κάνετε  και να μειώσει τις πιθανότητες τραυματισμού. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν τι πρέπει να ψάξετε , τα χαρακτηριστικά των κατασκευών, που παρέχουν άνεση και πρόληψη των τραυματισμών.

Παπούτσια για τρέξιμο

Είναι πολύ σημαντική η επιλογή παπουτσιών με πολύ καλή απορρόφηση κραδασμών. Τα αθλητικά παπούτσια έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν συνολική απορρόφηση των κραδασμών, για τρέξιμο θα πρέπει επίσης να έχουν πολύ καλή εφαρμογή στη φτέρνα. Αυτές οι ιδιότητες θα  βοηθήσουν στην πρόληψη τενοντίτιδας, πόνο στο πέλμα , καταγμάτων και άλλων τραυματισμών από υπερβολική άσκηση.

Παπούτσια για περπάτημα

Για περπάτημα  θέλετε  ένα ελαφρύ παπούτσι με  απορρόφηση κραδασμών στη φτέρνα και ειδικά κάτω από το μπροστινό μέρος του ποδιού. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση πόνου στο πέλμα καθώς και τις φουσκάλες στα δάχτυλα. Η στρογγυλεμένη σόλα  βοηθά στη  μετατόπιση του βάρους από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα μειώνοντας τις δυνάμεις που ασκούνται στο πέλμα.

Παπούτσια για αερόβια

Tα παπούτσια για αερόβια  θα πρέπει να είναι ελαφρά για την πρόληψη κόπωσης και να έχουν επιπλέον σόλα για μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών.

Παπούτσια τένις

Οι παίκτες του τένις χρειάζονται  ένα παπούτσι που να υποστηρίζει πολύ καλά το πόδι κατά τη διάρκεια των απότομων κινήσεων και τη μετατόπιση βάρους. Χρειάζεται ελαφρώς μικρότερη απορρόφηση κραδασμών από άλλα παπούτσια. Σε μαλακά γήπεδα, ένα μαλακό παπούτσι επιτρέπει την καλύτερη κίνηση, ενώ σκληρά γήπεδα , θέλετε παπούτσια με μεγαλύτερη σόλα.

Παπούτσια Μπάσκετ

Αν το μπάσκετ είναι το  άθλημα σας, επιλέξτε ένα παπούτσι με παχιά  και σκληρή σόλα. Αυτό θα σας δώσει  σταθερότητα κατά την προπόνηση στο γήπεδο. Τα κατάλληλα παπούτσια θα παρέχουν υποστήριξη στον αστράγαλο όταν προσγειώνεστε από άλμα.

Συνδυασμός διάφορων αθλημάτων

Αν ασχολείστε με διάφορα αθλήματα, επιλέξτε “Cross-training” παπούτσια τα οποία συνδυάζουν πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε σε περισσότερα από ένα άθλημα.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα ένα διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια για κάθε άθλημα που συμμετέχετε, εκτός αν ασχολείστε με ένα  συγκεκριμένο άθλημα πάνω από 3 φορές τη βδομάδα.

Σχεδίαση

Τα διάφορα μοντέλα διαφέρουν στα υλικά, σχεδιασμό και τρόπο κατασκευής. Ελέγξετε διεξοδικά πριν αποφασίσετε να τα αγοράσετε , αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα παπούτσι που να ταιριάζει τόσο το πόδι σας , το άθλημα σας όσο και στο στυλ σας.

Ιδιαιτερότητες στην κατασκευή δίνουν άνεση στη χρήση και συμβάλλουν στην αποφυγή τραυματισμών

Καλή εφαρμογή παπουτσιών

Τα καλύτερα παπούτσια στον κόσμο δε θα κάνουν σωστά  τη δουλειά τους αν δεν ταιριάζουν σωστά στα πόδια σας.Ακολουθήστε τις παρακάτω  οδηγίες για την σωστή επιλογή:

 • Μην διαλέγετε με βάση μόνο το νούμερο, μετρήστε τις διαστάσεις των ποδιών σας.
 • Δοκιμάστε τα παπούτσια που θέλετε να αγοράσετε, μετά από προπόνηση που τα  πόδια σας θα είναι “πρησμένα”.
 • Δοκιμάστε τα με τις κάλτσες που φοράτε στην προπόνηση
 • Δοκιμάστε το παπούτσι στο μεγαλύτερο πόδι.
 • Βεβαιωθείτε ότι το μεγαλύτερο δάχτυλο σας απέχει τουλάχιστον “ένα δάχτυλο” από την άκρη του παπουτσιού.
 • Γυναίκες που έχουν μεγάλα πόδια θα πρέπει να αγοράζουν ανδρικά παπούτσια καθώς θα ταιριάζουν καλύτερα στα πόδια τους.
Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

και μάθετε πρώτοι

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές