βρες τα αθλητικά σου παπούτσια από 33605 σχέδια και 1190 μάρκες

όλα τα Αθλητικά Παπούτσια σε ενα site

Παπούτσια TOMS

Η Toms είναι μία εταιρεία με έδρα το Playa Del Rey της Καλιφόρνια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 από τον Blake Mycoskie επιχειρηματία από το Arlington του Texas. H εταιρεία σχεδιάζει και πουλάει παπούτσια, βασισμένα στο αργεντίνικο παπούτσι alpargata, και παράγει επίσης και γυαλιά.

Όταν η Toms πουλάει ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια δίνεται για ένα φτωχό παιδί, και όταν η Toms πουλάει ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως, μέρος του κέρδους χρησιμοποιείται για να σωθεί ή να αποκαταστήσει η όραση ανθρώπων που έχουν ανάγκη στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ομοίως, η εταιρεία ξεκίνησε την TOMS Roasting Co. το 2014. Με κάθε αγορά καφέ TOMS Roasting Co., η εταιρεία συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς που αναφέρονται ως “δίνοντας εταίρους” ώστε να παρέχει 140 λίτρα καθαρού πόσιμου νερού (μια προμήθεια την εβδομάδα) σε ένα άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Το 2015, η συλλογή τσαντών της TOMS ξεκίνησε για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αναγκών για την υγεία των μητέρων. Η αγορά μιας τσάντας TOMS βοηθάει στην παροχή κατάρτισης για τους βοηθούς στις γέννες ώστε να εξειδικευτούν και παρέχουν πακέτα που περιέχουν στοιχεία που θα βοηθήσουν μια γυναίκα να γεννήσει με ασφάλεια το μωρό της.

Ο Blake Mycoskie επισκέφθηκε την Αργεντινή για πρώτη φορά όταν αγωνιζόταν στη δεύτερη σεζόν του The Amazing Race με την αδελφή του το 2002. Επέστρεψε εκεί για διακοπές, τον Ιανουάριο του 2006, και παρατήρησε ότι οι παίκτες της τοπικής ομάδας υδατοσφαίρισης φορούσαν ένα είδος παπουτσιού που ονομάζεται alpargatas, το οποίο είναι ένας απλός καμβάς slip-on παπουτσιού που άρχισε και ο ίδιος να φοράει. Τα παπούτσια αυτά έχουν φορεθεί από τους αγρότες της Αργεντινής για εκατοντάδες χρόνια και ήταν η έμπνευση για το κλασικό στυλ των παπουτσιών Toms.

Τα παπούτσια Toms είναι φτιαγμένα από καμβά ή βαμβακερό ύφασμα και κατασκευάζονται τώρα σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων των cordones, botas, wedges, stitchouts, και wrap boots. H σόλα τους είναι κατασκευασμένη από καουτσούκ.

Αργότερα στο ταξίδι, όταν έκανε κάποια εθελοντική εργασία στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες, παρατήρησε ότι πολλά από τα παιδιά έτρεχαν στους δρόμους ξυπόλυτα. Μετά την ανακάλυψη ότι η έλλειψη παπουτσιών ήταν ένα ευρύτερο πρόβλημα στην Αργεντινή και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες αποφάσισε ότι ήθελε να αναπτύξει ένα είδος alpargata για αγορά της Βόρειας Αμερικής, με την υπόσχεση ότι για κάθε ζεύγος που θα πουλούσε θα παρέχει ένα νέο ζευγάρι Toms παπούτσια δωρεάν σε ένα ξυπόλυτο νέο της Αργεντινής και άλλων αναπτυσσόμενων χωρών. Ο Mycoskie είχε μάθει ότι η έλλειψη παπουτσιών ήταν ένα πρόβλημα που είχε σοβαρές επιπτώσεις στη νεολαία, απειλώντας την ικανότητα των παιδιών να πηγαίνουν στο σχολείο, προκαλούσε λοιμώξεις, και ούτω καθεξής.

Πήρε την ιδέα της δημιουργίας αργεντίνικων παπουτσιών και άρχισε να χτίζει πάνω σ’ αυτή την ιδέα της εταιρείας του. Αρχικά έφτιαξε 250 ζευγάρια παπούτσια. Η εταιρεία επίσημα άρχισε να πουλάει τα παπούτσια της το Μάιο του 2006. Μετά από το άρθρο στην Los Angeles Times, η εταιρεία έλαβε αιτήσεις παραγγελίας για εννέα φορές το διαθέσιμο απόθεμα της και10.000 ζευγάρια πωλήθηκαν κατά τους πρώτους έξι μήνες. Η πρώτη παρτίδα των δωρεάν παπουτσιών είχε διανεμηθεί τον Οκτώβριο του 2006 στα παιδιά της Αργεντινής και ο αριθμός ήταν ισοδύναμος με το ποσό των παπουτσιών που πουλήθηκαν δηλαδή δέκα χιλιάδες.

Η εταιρεία ήταν αυτό- χρηματοδοτούμενη, καθώς ο Mycoskie πούλησε τον on-line οδηγό εκπαίδευσης της εταιρείας του για 500.000 δολάρια και έτσι χρηματοδοτούσε την εταιρεία υποδημάτων. Το όνομα της εταιρείας (TOMS) προέρχεται από την λέξη “tomorrow” (αύριο) και εξελίχθηκε από το αρχικό concept “παπούτσια για το έργο του αύριο”.

Tο 2007 η εταιρεία ξεκίνησε ένα ετήσιο γεγονός που το ονόμασε “Μία ημέρα χωρίς παπούτσια”, όπου οι υποστηρικτές δεν φορούν παπούτσια όλη την ημέρα προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την προσπάθεια της Toms να παρέχει ρούχα και παπούτσια για φτωχά παιδιά. Την ημέρα για την ευαισθητοποίηση έχει συνεργάτες όπως η AOL, η Flickr και το Discovery Channel που βοηθούν στην προώθηση της εκδήλωσης.

Από το 2011 πάνω από 500 λιανοπωλητές φέρουν το εμπορικό σήμα παγκοσμίως• εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε επίσης και η γραμμή γυαλιών της εταιρείας. Από το 2012 πάνω από δύο εκατομμύρια ζεύγη καινούργιων παπουτσιών είχαν δοθεί σε παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο. Το Daniels Fund Ethics Initiative του Πανεπιστήμιου του νέου Μεξικού περιγράφει την εταιρεία ως “κερδοσκοπική επιχείρηση με ένα φιλανθρωπικό χαρακτήρα”.

Τον Ιούνιο του 2014, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής της Blake Mycoskie έψαχνε να πουλήσει μέρος της εταιρείας του στην σε επενδυτικούς εταίρους σε μια κίνηση για να αναπτυχθεί και να επεκταθεί πιο γρήγορα ώστε να γίνουν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της εταιρείας πραγματικότητα.

Στις 20 Αυγούστου 2014 ανακοινώθηκε ότι η Bain Capital είχε αποκτήσει το 50% των μετοχών της Toms. Το πρακτορίο Reuters ανακοίνωσε ότι η συναλλαγή αποτιμάται στα $625 εκατομμύρια δολάρια. Ο Mycoskie διατήρησε το 50% της Toms, καθώς και το ρόλο του ως κύριος δωρητής παπουτσιών, και είπε ότι ο στόχος της πώλησης είναι να γίνει ο φιλανθρωπικός ρόλος της εταιρείας του παράδειγμα για όλους. Ο Mycoskie χρησιμοποίησε το ήμισυ των εσόδων από την πώληση για να ξεκινήσει ένα νέο ταμείο υποστήριξης κοινωνικών μικρών επιχειρήσεων, και είπε ότι η Bain θα συνεχίσει την πολιτική της εταιρείας.
Εύρος Τιμής: 36.8€ - 36.8 1 σχέδιο
Ταξινόμηση:
Προβολή:
Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

και μάθετε πρώτοι

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές