βρες τα αθλητικά σου παπούτσια από 21629 σχέδια και 742 μάρκες

όλα τα Αθλητικά Παπούτσια σε ενα site

Η ανατομία του παπουτσιού

Δημοσίευση 29-05-2014 στη κατηγορια:
Tags:

Ο μέσος άνθρωπος στην καθημερινότητα του πραγματοποιεί περίπου 8000-10000 βήματα ημερησίος, αυτό σημαίνει ότι σε ολόκληρη την ζωή του ο άνθρωπος κάνει πάνω από 150.000 χιλιόμετρα , πάνω από 4 φορές δηλαδή τον κύκλο της γης. Απαραίτητος σύντροφος σε κάθε βήμα του ανθρώπου είναι τα παπούτσια, ελάτε λοιπόν να μάθουμε την ανατομία του παπουτσιού και τον τρόπο να γίνεται η σωστή επιλογή τους.

Το άνω τμήμα

Είναι το τμήμα του παπουτσιού το οποίο θα σας τραβήξει περισσότερο την προσοχή. Μπορεί να είναι κατασκευασμένο από υλικά όπως δέρμα είτε suede , ακόμα μπορεί να και είναι πάνινο. Το άνω τμήμα αποτελείται από μικρότερα τμήματα , όπως τα κορδόνια, την μπροστινή περιοχή των δαχτύλων και την περιοχή που αγκαλιάζει τους αστραγάλους.

Ενδιάμεσο τμήμα

Το ενδιάμεσο τμήμα ενός παπουτσιού αποτελεί το συνδετικό κομμάτι ανάμεσα στον πάτω και στο άνω τμήμα. Είναι το τμήμα που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον βηματισμό μας ενώ έχει σημαντικό και καίριο ρόλο στην απορρόφηση των κραδασμών του παπουτσιού καθώς και στην διάρκεια της ζωής αυτού.Οι φθορές στο συγκεκριμένο κομμάτι οφείλονται κατά κύριο λόγο στο τρόπο με τον οποίο βαδίζεται.

Πάτος

Πάτος είναι το ελαστικό μέρος που βρίσκεται στο εσωτερικό του παπουτσιού με στόχο να κάνει άνετο το περπάτημα και να απορροφά τους κραδασμούς. Πολλές εταιρείες συνηθίζουν να βάζουν στους πάτους διάφορες ουσίες με τις οποίες καταπολεμούν τις δυσάρεστες οσμές και τις μυκητυάσεις.

Σόλα

Εϊναι το μέρος του παπουτιού το οποίο έρχεται σε επαφή με το έδαφος και είνι το πιο σκληρό κομμάτι του παπουτσιού. Η μορφή της σόλας διαφέρει ανάλογα με την χρήση του παπουτσιού.

Κάνοντας την επιλογή του παπουτσιού σας δώστε βάση στον λόγο για τον οποίο θέλετε να το αγοράσετε.

Αν θέλετε παπούτσια για τρέξιμο, προσπαθείστε να αγοράσετε παπούτσια ανθεκτικά με αντικραδασμική προστασία, να είναι ενισχυμένα στο πίσω μέρος και να είναι σταθερά στο πάτημας τους.Για το περπάτημα σας επιλέξτε παπούτσια ελαφριά αντικραδασμικά και κατα κύριο λόγο ενισχυμένα στο πίσω μέρος και με ελαφρα στρογγυλοποιημένο το κάτω μέρος του πέλματος.

Διαλέξτε το σωστό νούμερο στα παπούτσια σας. Κάθε παπούτσι διαφέρει σε μέγεθος ανάλογα με τον σχεδιασμό του και το είδος του.Αρχικά δοκιμάστε τα με την κάλτσα με την οποία θα τα χρησιμοποιείται. Προσπαθήστε να αγοράσετε τα παπούτσια σας απογευματινές ώρες που τα πόδια σας είναι ελαφρώς πρησμένα από την κούραση της ημέρας και δοκιμάστε και τα δυο παπούτσια όχι μόνο το ένα. Κατά την ώρα της δοκιμής των παπουτσιών δέστε τα κορδόνια με τον σωστό τρόπο, όχι χαλαρά αλλά ουτε σφιχτά.

Μια σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζεται είναι ότι τα παπούτσια ανοίγουν στο πλάι και όχι μπροστά, δηλαδή σε περίπτωση που στο μπροστινό μέρος σας σφίγγουν δοκιμάστε άλλα παπούτσια, αν σας ενοχλούν στο πλάι δεν χρειάζεται να δοκιμάσετε άλλα αφού σε λίγο καιρό θα έχουν πάρει την φόρμα του ποδιού σας. Σε περίπτωση που είσαστε σε δίλημμα για του νούμερο που πρέπει να επιλέξετε επιλέξτε αυτό που είναι μεγαλύτερο και θα κάνει το περπάτημα σας άνετο και όχι το μικρότερο που θα δυσκολεύει το βάδισμα σας.

Η ανατομία του παπουτσιού
5 2 ψήφοι
Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

και μάθετε πρώτοι

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές